søndag den 21. februar 2010

Berlin


Jeg har lige været et smut i Berlin for at besøge min kære veninde Sidsel, som jeg kender fra Orkesterefterskolen. Et meget kreativt og kultiveret menneske, og en stor inspiration for mig. Jeg er ikke den store turist, og har været i Berlin 2 gange før, så vi så ikke rigtigt nogle seværdigheder som sådan. Vi besøgte to veganske caféer, de kan anbefales.

Café Vux Richardstrasse 38, Karl Marx Platz
En lille hyggelig café med diverse kaffe og kager og et lille udvalg af sandwiches/bagels. Vi delte et mega stykke lagkage, Mmh. Lys og simpel indretning. Oplysende foldere om veganisme og homo/queer-blade.Mig


Sidsel

Hans Wurst Vegan Café Dunckerstrasse 2a, Prenzlauer Berg
Småt men godt. Hyggelig indretning. Et lille udvalg af varme retter, sandwich og et større udvalg af kaffe, the og øl. Lave priser. Ca. 5 euro for en sandwich.

Kartoffelsuppe

Tofuburger

Sandwich med salat og røget tofu

Og to koncerter:

Dvorák: Klaverkvintet A-dur
Hver tirsdag er der gratis koncert i Philharmoniens foyer med musikere fra Berliner Philharmonikerne. Tror det altid er en form for kammergruppe. Jeg hørte en klaverkvintet af Dvorak. De havde en god lyd, altså musikerne er jo pisse gode, men det var lidt svært at høre noget i rummet, for det var så stort. Og det virkede nogle steder som om musikerne ikke var så godt forberedt som de kunne have været. Men det var jo også bare en frokostkoncert... hvis man kan sige det.

David Daniels (kontratenor), Martin Katz (klaver): Liedkunst - Kunstlied
Jeg fandt tilfældigvis ud af, at David Daniels skulle synge i Philharmoniens kammermusiksal. Koncerten var en blanding af forskellige lieder og uddrag fra operaer, hovedsageligt barok. Det var en smule uvirkeligt at sidde og se på en mand med fuldskæg, som sang i et så lyst register, men utroligt fascinerende. Han havde et godt nærvær, og en fantastisk smuk klang, det var nærmest guddommeligt. Men nu er jeg måske også direkte ukritisk, fordi det var min første koncert med en kontratenor. En rigtig god oplevelse.

Alt i alt en god tur. Det var godt at komme lidt væk, har jo indtil videre brugt mit sabbatår i Danmark. At se en sanger optræde, har motiveret mig endnu mere til at øve. Jeg kender endnu ikke datoen for MGK optagelsesprøve, men håber snart jeg får den, så jeg kan få skaffet en pianist. Det bliver spændende. Jeg har fastlagt mit program:

Mozart: Voi che sapete
Händel: Spring is coming