onsdag den 21. juli 2010

Gud er gud

Her bringes et citat, som jeg har været meget optaget af på det seneste...

"En virkelig civilisation interesserer sig ikke udelukkende for menneskets dyriske behov, men for at sætte mennesket i stand til at forstå dets forhold til Gud, den højeste fader. Man kan lære om dette forhold til Gud gennem en hvilken som helst proces - igennem kristendom, igennem den vediske litteratur, eller igennem Koranen - men under alle omstændigheder skal det læres. Formålet med denne Krishna-bevidsthedsbevægelse er ikke at gøre kristne til hinduer eller hinduer til kristne, men at fortælle alle, at det er menneskets pligt at forstå dets forhold til Gud. Man er nødt til at lære dette, ellers spilder man blot sin tid på at engagere sig i dyriske tilbøjeligheder. Vi bør alle forsøge at elske Krishna eller Gud. Hvis man allerede har en metode, bør man praktisere den, eller man kan komme og lære sig denne proces. Man bør ikke fordumsfuldt sætte sig imod valget af en fremgangsmåde frem for en anden."


- "En uforlignelig gave" af Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (grundlægger af ISKCON)

2 kommentarer:

  1. Rigtig fin blog, som jeg med glæde vil se mere til. Du er mere end velkommen til også at følge min blog, eller bare tage et smut forbi og smide en kommentar -
    Frejawewerfashion.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Optaget i hvilken forstand? Jeg synes religion er noget af det mest spændende, så jeg er da en smule interesseret i at høre, hvad du synes om citatet...?

    SvarSlet