torsdag den 14. juli 2011

Kollektivt egotrip - begyndelsen

problemet for mig, og andre "typer som mig"
er, at vi er desperate efter at leve. Totalt desperate. Bange for ikke at leve. Det er et tilbagevendende tema i mine skriftlige bekendelser. Vi søger noget, som ikke findes. På jagt efter, en længsel efter, en intensitet så stærk, at intet andet ville kunne existere samtidigt. En existens så larmende, at alle bliver døve. En intensitet så energikrævende, at den højst kan udleves et par dage, måske en uge. En penetrerende angst for hverdagen. For at gå i stå, forstenes, leverpostejes, finde svaret.

Faktisk vil vi ikke have svaret. For vi elsker, e l s k e r at være søgende. Det er en livsstil. Det er en følelse. Alt er følelser. Og stemninger. Fragmenter, øjeblikke.
Der existerer ikke andet.

Derfor kaster vi os gentagne gange ud i natten. I beruselsen. Af musik, alkohol, mad, kroppe, lyde, hud, sang, skrig, vrede, idealisme.

Hvad er problemet så?
Der står en hverdag derude, og venter på dig. Organismen har ikke uendelig energi. Visse ting kræver rutine. Selv kunst.

1 kommentar:

  1. Jeg synes din skrivelse er rørende præcis. Der er mange, der går derude (mig selv inklusive), og søger efter noget, man ikke rigtig ved hvad er. Bare det gør een lykkelig og ikke sætter livets mølle i stå. For når man har fundet, hvad man vil have, søger man jo bare efter noget nyt, man ikke har. Drives af impulsive idéer i håb om at finde lykken. Og hvad er lykken? Fornemmelsen af at have sit kerneselv med hver dag, selvom verden vender på hovedet, og alting forandres? Vi er jo ikke maskiner. DERFOR søger vi efter så instens og eksistentiel lykke, følelse, sindstilstand indtil hverdagsmonsteret stikker en kæp i hjulet. "Carpe diem" er jo blot to ord. Meningen er til at forstå. At gøre det hver dag hele sit liv er noget andet. Det kræver en længsel.

    SvarSlet